november 2012
Inhoud
 Vooraankondiging ID2012
Bachelor Graphic Communication
Boekkunstbeurs morgen en overmorgen

klik hier voor een webversie.

 
Vooraankondiging ID2012

Donderdag 22 november is iedereen van harte welkom op de inspiratiedag voor creatieven, kortweg ID2012. Van 9.00 tot 21.00 uur zijn er tal van lezingen en presentaties in het Atrium en de collegezaal van het Grafisch Lyceum Utrecht die allemaal meer dan de moeite waard zijn om een plekje in je agenda open te houden of te maken. Je kunt vanaf volgende week het bijzondere programma al bekijken op www.artdesigncollege.nl
Er zal speciaal voor deze inspirerende dag nog een aparte nieuwsbrief met een compleet overzicht verzonden worden.
  Naar boven   
 
Bachelor Graphic Communication

In september 2013 start de nieuwe opleiding Bachelor Graphic Communication [BA] Hons voor afgestudeerde mediavormgevers en Game Artistst aan het Grafisch Lyceum Utrecht. Op de site van het Art & Design College, www.artdesigncollege.nl is een pdf van de brochure en een factsheet te downloaden met alle gedetailleerde informatie. Deze bachelor is ook als een tweejarige studie in deeltijd te volgen voor diegene die dit diploma op onze school behaald hebben of een gelijkwaardige opleiding hebben. Je kunt je voor het assessment tot 15 december via www.creativespirit.nl opgeven.
Creative Spirit is het samenwerkingsverband tussen de vier vakscholen voor creatie en media: Mediacollege Amsterdam, Grafisch Lyceum Rotterdam, Sint Lucas, Grafisch Lyceum Utrecht en het GOC.
  Naar boven   
 
Boekkunstbeurs morgen en overmorgen

Nog net op de valreep: Morgen en overmorgen, zaterdag 3 en zondag 4 november, staat de Pieterskerk in Leiden weer in het teken van het boek. Dé jaarlijkse Boekkunstbeurs, georganiseerd door de Stichting Drukwerk in de Marge en de stichting Handboekbinden. Elke bezoeker krijgt een in beperkte oplage gedrukt verhaal dat door Dominee Gremdaat (Paul Haenen) speciaal voor deze beurs is geschreven. Op de beurs kan men hier een omslag en een illustratie bij kiezen, en het drukje onder professionele begeleiding inbinden tot een echt boek. Op zondagmiddag komt Dominee Gremdaat naar de beurs om voor te lezen en te signeren.
Op de beurs is een ruim aanbod te zien van fraaie met de hand gebonden boeken, volgens traditionele technieken vervaardigd drukwerk, sublieme staaltjes van kalligrafie en allerlei kunstzinnige voortbrengselen in papier en margedrukkers tonen hun unieke uitgaven. Uitgaven die variëren van een enkel gedicht tot kunstenaarsboeken. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen typografie, beeld, papier en grafische vormgeving.
Openingstijden:
 zaterdag van 10:00 – 17:00 uur, zondag van 11:00 – 17:00 uur. 
De toegangsprijs bedraagt € 6,-, kinderen tot 12 jaar gratis.
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief