14 januari 2017
Inhoud
 Lezing aanstaande dinsdag

klik hier voor een webversie.

 
Lezing aanstaande dinsdag

Volgende week dinsdag gaan dé Pro•lezingen van het Grafisch Lyceum Utrecht van start.
In navolging van de succesvolle lezingen van vorig jaar staan er ook dit jaar weer boeiende lezingen door inspirerende top-professionals op het programma.  

Peter Villevoye bijt het spits af met zijn lezing:
 
Peter komt tot inkeer
 
Zo mooi en duidelijk als grafische software voor print-media werkt, zo'n enorme bende zijn alle tools en services voor web- en app-design. Men bouwt een eigen CMS, knutselt aan een WordPress-template en jongleert met tientallen tools om een app van de grond te krijgen. Het kan allemaal makkelijk (maar met minder vrijheid) of moeilijk(met een heel team en voor veel geld).
 
De scheidslijn tussen designers en developers lijkt soms harder en dan weer zachter te worden. Ontwerp en uitvoering drijven uiteen maar komen af en toe ook weer samen. Adobe maakt het ons ook niet makkelijker. InDesign verrast en stuntelt tegelijk met DPS, AEM, ePubs en Online Publishing; Muse maakt websites bedenken en bouwen simpeler, maar heeft duidelijke beperkingen. Dreamweaver zwalkt constant van designers naar developers. Edge Animate verdween en de ouwe Flash/Animate is geen pretje. Photoshop doet ook wat interface-design, maar is dat eigenlijk wel verstandig?
 
Als designer hobbel je op en neer, van het kastje naar de muur. Het kastje is het Adobe CC-abonnement op je computer, en de muur is dat bastion van techniek waar je niet doorheen, overheen of langs lijkt te komen. Wat is er toch zo anders aan web- en app-design ? En heb je je al eens verdiept in narrow-casting, digital signing en kiosk-software ? Mijn hemel, wat een bagger.

Peter beschrijft de historie, de belangen en de mogelijke koersen die je kan volgen.
Even géén ronkende demo of vrolijke presentatie. (Nou ja, eentje: het wonderbaarlijke Adobe XD...)
 
Je bent aanstaande dinsdag 17 januari om 15:30 uur van harte welkom in de collegezaal.
Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief