vrijdag 17 juni 2016
Inhoud
 Eindpresentatie 3e jaars Grafisch Vormgeven.
Pro•lezing Frédérik Ruijs afgelopen maandag.
Pro•lezing Mike van Rossum donderdag 23 juni a.s.

klik hier voor een webversie.

 
Eindpresentatie 3e jaars Grafisch Vormgeven.

Morgen, Zaterdag 18 juni, bent u van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom in het voormalige postkantoor op de Neude in Utrecht om het grafisch vormgegeven werk van de cursisten van de driejarige cursus Grafisch Vormgeven van het Art & Design College, Grafisch Lyceum Utrecht te komen bewonderen. Het tentoongestelde werk is zeer divers en van hoog niveau. Een bezoek meer dan waard.

  Naar boven   
 
Pro•lezing Frédérik Ruijs afgelopen maandag.

Frédérik nam ons mee naar Nederland van boven [VPRO], naar het onzichtbare Nederland [ook VPRO], naar de Dam in Amsterdam omstreeks 1945, naar de stockmarket, naar een prachtig nieuw eiland in de Noordzee met een haven in de vorm van zijn initiaal en naar nog zoveel meer bijzondere plekken. Een hele bijzonder was ook wel het eerste beeld wat Frédérik vertoonde: zijn werkkamer... Na de lezing vertelde hij dat toen hij aan deze presentatie aan het werk was de planken, volgeladen met boeken, boven zijn hoofd met een knal naar beneden kwamen zetten...
Een zeer boeiende lezing over datavisualisatie die de aanwezigen bijzonder aansprak. Met tot de verbeelding sprekende voorbeelden gaf Frédérik een goede kijk in zijn wondere keuken van data, visualisatie en communicatie.

  
  Naar boven   
 
Pro•lezing Mike van Rossum donderdag 23 juni a.s.

Pro•lezing 14: Mike van Rossum.
Het verhaal van een piloot die tekenfilm maakt…

‘In 2009 kwam ik op een 3-daagse MasterClass in de Efteling een animator van PIXAR tegen, Mark Walsh. Hij heeft uiteindelijk het laatste duwtje gegeven om te beginnen. "That would be a great story at 'The Office (PIXAR)': Pilot becomes animator", lachte hij," Usually the dream works the other way around."

In 2010 heeft Mike de sprong in het diepe gemaakt en zijn eigen tekenfilmmaatschappij opgezet: Milkyway Productions Limited en in In 2012 heeft hij Holland Animatie opgericht. Het verhaal Toetsel is een tekenfilm maar inmiddels heeft hij het ook als boek uitgegeven.

Deze piloot sluit wel op een heel bijzonder manier de reeks pro•lezingen af en die droom van Mike moet je echt meemaken.

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief