mei 2012
Inhoud
 Lezing Adobe CS6
Het wordt misschien wat later in september...
Informele presentatie
Bachelor Graphic Communication

klik hier voor een webversie.

 
Lezing Adobe CS6

Donderdagavond 21 mei aanstaande wordt er door het Art & Design College een lezing georganiseerd over de revolutionaire vernieuwingen en veranderingen binnen Adobe Creative Suite 6.
Geen evolutie van de zoveelste nieuwe versie CS maar een revolutie. Het 'nieuwe werken en denken'.
Peter Villevoye zal, op zijn geheel eigen wijze, je meenemen door al deze revolutionaire veranderingen zoals: Tablet Publishing, Creative Cloud. Photoshop Video, 3D, Content Aware Move en Patch. InDesign Content Collector, Placer Tools, Liquid Layout. Illustrator Vectoren en Interfaces, Tracing Engine. Flash Sprite, Premiere Pro Integraties en Dreamweaver. Natuurlijk komt Tablet Publishing ook ruim aan bod want ook daar zijn in CS6 tal van handige en eenvoudige hulpmiddelen voor ingebouwd.

Plaats: Collegezaal Grafisch Lyceum Utrecht.
Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur.
Toegang: Voor iedereen gratis.
  Naar boven   
 
Het wordt misschien wat later in september...

Vanaf half september starten de meeste cursussen van het Art & Design College. Door de komst van de iPad, Cloud-computing en CS6 is er nogal veel aan het veranderen in ons vakgebied. Tablet publishing, internet communicatie en mobiele telefonie zijn 'hot'. Tijd om kennis te nemen van al deze nieuwe mogelijkheden die je kunt inzetten in al je creaties. Stel je onze creatieve wereld eens voor zonder pinautomaat, smartphone, ipad of internet...
Het Art & Design College volgt de ontwikkelingen altijd op de voet. Kijk voor het complete cursusaanbod op www.artdesigncollege.nl
Misschien ben je na de vakantie toch wat minder vaak in de avond of op de zaterdag thuis...
  Naar boven   
 
Informele presentatie

De cursisten van het eerste en tweede jaar van de driejarige avondopleiding grafisch vormgeven van het Art & Design College presenteren op donderdagavond 14 juni in het atrium van het Grafisch Lyceum Utrecht het werk van het eerste en tweede jaar in een informele presentatie van 18.00 tot 21.00 uur.
Om 20.00 uur is er een officieel moment waarbij de waarderingen worden uitgesproken en de overgangscertificaten worden uitgereikt. Dan zal ook bekend gemaakt worden wie er uit het eerste jaar in aanmerking is gekomen voor het Frans Soomers Stipendium 2012 en welke cursist uit het tweede jaar het 'puntje op i 2012' in ontvangst mag nemen.
Iedereen is van harte welkom.
  Naar boven   
 
Bachelor Graphic Communication

Op 29 maart 2012 bracht een delegatie van The University of Northampton een bezoek aan het Grafisch Lyceum Utrecht. Aan het eind van deze ‘Institutional Approval Visit’ ondertekenden Betty Heimans en Paul Middelton, dean van de School of the Arts, een 'Articulation Agreement'. Daarmee zijn wij officieel geaccrediteerd om als partners de Engelse opleiding Ba (hons) Graphic communications verder te ontwikkelen en aan te bieden.
Met de opleiding behalen afgestudeerde Mediavormgevers van de creatieve vakscholen in één jaar het Engelse bachelordiploma. Er is besloten dat de opleiding van start gaat in september 2013. Dat geeft de samenwerkende grafische vakscholen de gelegenheid aan alle eisen te voldoen van het Quality Center van de University of Northampton. Voor studenten die dit jaar met deze opleiding willen starten, zijn er mogelijkheden de opleiding in Northampton aan de School of the Arts te volgen.
Mocht je meer willen weten over The University of Northampton en the School of The arts dan zijn er twee app's gratis via de app-store te downloaden voor je iPhone en Ipad.
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief