2 mei 2014
Inhoud
 Lezing Sanne Evertse
Pro•lezing 10 mei aanstaande: Gerard Unger.

klik hier voor een webversie.

 
Lezing Sanne Evertse

Net voor de meivakantie konden de aanwezigen zich laten inspireren door Sanne Evertse van Millford over de marketingachtergronden van ‘het verpakken’. Met twee sprekende voorbeelden: Pickwick Ice Tea en Haust toast, voerde Sanne ons mee door het gehele marketingproces. Sanne vertelde over de hobbels en successen in de communicatiestrategie van deze cases. Een zeer heldere en enthousiaste lezing door Sanne over de het ‘branden’ van een merk.

  Naar boven   
 
Pro•lezing 10 mei aanstaande: Gerard Unger.

Met gepast respect en veel genoegen kondigen wij de komende Pro•lezing [9] van Gerard Unger op dinsdag 10 mei aanstaande, nét na de meivakantie aan. Van 16.00 tot 17.00 uur zal Gerard Unger je meenemen in de achtergronden van zijn letterontwerpen.

Gerard Unger is een Nederlandse grafisch ontwerper. Hij is een internationaal bekende letterontwerper. Unger studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en werkte vervolgens bij Total Design, Prad en Joh. Enschedé. In 1974 vestigde hij zich als zelfstandig ontwerper. Sinds 1994 doceert hij aan de universiteit van Reading. Van 2006 tot 2012 was hij bijzonder hoogleraar typografie aan de Universiteit Leiden. Behalve een groot aantal lettertypen, waaronder voor de ANWB-wegwijzers, maakte hij ook ontwerpen speciaal voor kranten (lettertypen met een grote x-hoogte en grote binnenvormen zoals Swift, Gulliver, Coranto en Vesta). Hij ontwerpt verder onder meer huisstijlen, tijdschriften, munten, boeken, logo’s en postzegels. Dagblad Trouw gebruikt zijn letter Swift, een schreefloze letter. Capitolium News (2006) is sinds 2 december 2006 de broodletter van de Volkskrant. Een groot aantal lettertypes van Unger is nu verkrijgbaar bij Linotype en de Dutch Type Library. In 2012 werd hij door de BNO onderscheiden met een oeuvreprijs, de Piet Zwart Prijs. In 2013 behaalde hij zijn doctoraat met het letterontwerp Alverata en een proefschrift met de achtergronden hiervan.

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief