3 maart 2016
Inhoud
 Lezing Onno van Geuns.
Lezing aanstaande woensdag 9 maart: Violina Jeliazkova.

klik hier voor een webversie.

 
Lezing Onno van Geuns.

Afgelopen week waren de verwachtingen hoog gespannen met betrekking tot de lezing van Onno van Geuns over het out-of-the-box denken en de illustratie gekoppeld aan het theater.
Onno begon zijn lezing met een overzicht in vogelvlucht door zijn werk en besloot deze reis met een leeg scherm. De metafoor van het lege scherm naar het lege vel papier. Hier begon de reis van de artiest, de performer met de aanwezigen. Iedereen begon met een leeg vel papier. Hetzelfde gevoel wanneer je voor het grote publiek het toneel op moet. Plankenkoorts dus. Onno maakte op een speelse en originele wijze duidelijk dat ‘performen’ een vak op zich is. Voor diegene die op het toneel staat en voor diegene die achter een leeg stuk papier of beeldscherm zit. Verrassende insteek en een bijzonder lezing waar ook de domtoren nog aan te pas kwam…

  Naar boven   
 
Lezing aanstaande woensdag 9 maart: Violina Jeliazkova.

Lezing 4: Violina Jeliazkova.
Violina Jeliazkova vertelt in detail over High End Retouche en haar beroep van beeldbewerker. Na het afronden van de Kunstacademie te Antwerpen is Violina zich meer en meer op het digitaal beeldbewerken gaan specialiseren. De laatste 10 jaar werkt ze als zelfstandig beeldbewerker aan projecten voor fotografen en grote klanten en geeft ze daarnaast trainingen in Retouche en Creatieve beeldbewerking. Violina vertelt je over haar eigen werk en toont het proces van beeldbewerking van analyse tot eindresultaat. Aan de hand van voorbeelden ga je tijdens de lezing samen nadenken over de subjectiviteit van schoonheid en jouw rol in het maken van een beeld. Als beeldbewerker sta je voor keuzes, keuzes hebben consequenties. Violina’s persoonlijk doel is je aan te zetten zelf die keuzes te maken.

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief