15 juni 2015
Inhoud
 Eindpresentatie grafisch vormgeven 2015
Lezing aanstaande donderdag 18 juni door Oscar Flier

klik hier voor een webversie.

 
Eindpresentatie grafisch vormgeven 2015

Vorige week maandagavond vond de informele eindpresentatie van de eerste en tweede jaars cursisten avondcursus Grafisch Vormgeven in het Grafisch Lyceum Utrecht plaats. Er was veel belangstelling en men was onder de indruk van het niveau van het gepresenteerde werk.
Afgelopen vrijdag presenteerde de derde jaars avondschoolcursisten zich met een de tentoonstelling 'De Stijlfabriek' in Tivoli-Leeuwenbergh.
De twee avonden ervoor toonden de  individuele cursisten het gemaakte werk uit het derde jaar aan de docenten voor een finale beoordeling. Tijdens de de drukbezochte diploma-uitreiking van afgelopen vrijdagavond ontvingen de aanstormende grafische vormgevers het welverdiende diploma en ontving Marieke Philipsen de Gosse Petersenprijs 2015.
Eindpresentaties om met genoegen op terug te kijken. Hoog niveau werk van een geweldige groep creatieven.

 
  Naar boven   
 
Lezing aanstaande donderdag 18 juni door Oscar Flier

De loopbaan van Oscar Flier begon op de Grafische school, waarna hij de eerste vijftien jaar van zijn carrière actief was als freelance graphic designer. Uiteindelijk kwam hij in de Verenigde Staten terecht bij een boekenuitgeverij, waar hij voor het eerst in aanraking kwam met productiemanagement. ‘Ook al was ik officieel grafisch ontwerper, ik merkte dat ik uit mezelf veel met de productie van het drukwerk bezig was.’ Terug in Nederland werd Flier hoofd Research & Development voor alle redactionele producties van tijdschriftenuitgever VNU. Een technische rol, waarin hij nieuwe ontwikkelingen op reprotechnisch gebied in de gaten hield. Niet veel later keerde Flier echter terug naar de VS, om productiemanager te worden bij de eerder genoemde boekenuitgever. Hij ging ook de kunstwereld in en deed de productie van grote kunstwerken in Los Angeles. Terug in Nederland wist hij dat productiemanager zijn roeping was. Via een omweggetje bij een kleine uitgeverij kreeg hij die begeerde functie bij branding & designbureau VBAT. Nu – na enkele jaren als freelancer – is Oscar Flier Print Director bij international brand design agency Design Bridge, waar hij verantwoordelijk is voor alle productie- en printprocessen en de kwaliteit hiervan.

Kom vooral kijken en luisteren.

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief