17 mei 2014
Inhoud
 Lezing Ankie Stoutjesdijk
Lezing aanstaande donderdag 21 mei: Roland ten Klooster

klik hier voor een webversie.

 
Lezing Ankie StoutjesdijkDonderdag een week geleden verteld Ankie Stoutjesdijk zeer ontspannen over haar werk als grafisch vormgever. Ankie neemt haar werk zeer serieus en dat merkte je aan de wijze waarop ze vol passie over de tactiliteit van papier sprak, haar bijzondere kleurgevoel en de nauwkeurige precisie waarmee ze haar teksten typografeert. Ze laat niets aan het toeval over en haar werk spreekt daarom dan ook hoge klasse uit. De aanwezigen keken  en luisterden geboeid naar haar werk en de werelden daarachter; het contact met de drukkers, de opdrachtgevers en de kosten. Naast een zeer boeiende lezing zeker ook een genoegen om het enthousiasme van Ankie met betrekking tot het grafisch vormgeven te zien.
  Naar boven   
 
Lezing aanstaande donderdag 21 mei: Roland ten Klooster

Niemand minder dan Roland ten Klooster vertelt je donderdag 21 mei van 17.00 tot 18.30 uur alles over verpakkingen

Roland ten Klooster is hoogleraar Packaging Design and Management. Daarnaast werkt hij als ontwerper/adviseur bij Plato product consultants, een bureau dat actief is op het terrein van het ontwerpen van verpakkingen. Zijn expertise ligt bij het ontwerpen van verpakkingen en alle gebieden die hiermee te maken hebben. Denk aan design en styling van verpakkingen, schappresentatie waarde, functieanalyses, materiaalkeuze, logistiek, gedrag op de verpakkingslijn, duurzaamheid, etc.

Op Universiteit Twente wordt onderzoek gedaan naar de invloed van het uiterlijk van verpakkingen op aankoopgedrag. Kleine details kunnen veel invloed hebben op de mening van consumenten over het verpakte product. Typografie, fonts, foto’s, kleur, vorm en materiaal spelen allemaal een rol. In de presentatie komt veel voorbeeld materiaal langs die tonen waar grenzen liggen van merken en producten. Aan de hand van enkele onderzoeksprojecten wordt getoond hoe wij als consument keuzes maken.

Kom vooral kijken en luisteren.

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief