25 april 2015
Inhoud
 Lezing Jachim van Huut
Lezing Ankie Stoutjesdijk aanstaande donderdag 30 april

klik hier voor een webversie.

 
Lezing Jachim van HuutAfgelopen donderdag vertelde Jachim van Huut over zijn enerverende projecten van hun bureau 05. Het animatieproject wat ze deden voor Heineken omhelsde meer dan alleen maar animatie. Het was een complete 3D moving design project geworden met stevige muziek en schaalbaar voor talloze formaten schermen. Best kicken om je werk op de buitenkant van de Ziggodome te zien. Toch? Boeiend om het hele proces van stylesheets tot moving storyboards te zien. De expostiefilm 'het stenen bruidsbed' oogste bij de aanwezigen naast diep respect ook de bewondering voor de creatieve oplossingen om met fotografie geanimeerde film te realiseren waardoor het geheel een dramadocu-karakter kreeg. Erg mooi gedaan. Daarna naar het onderdeel animatie met het project voor RTL. Prachtige animatie-oplossing door characters met beeldschermen als hoofdjes in te zetten waar je natuurlijk eindeloos mee kunt spelen. Boeiend om het vanaf de eerste potloodschetsen levend te zien worden op het beeldscherm in de collegezaal en thuis op de televisie. Het 3D-artwork voor het vorkheftruckbedrijf zag er spectaculair uit en ook hier was vooral ook de weg er naar toe bij`onder boeiend om te horen en te zien. Jachim is een geweldige verteller en zeer creatief. Hij sloot zijn presentatie af met zijn visie over creativiteit en liet de aanwezigen zien middels een collage van foto’s die hij ’s morgens gemaakt had van zijn weg van het station naar zijn werk. Niet alleen treffend maar ook nog eens een geweldig idee. Jachim gaf een boeiende en flitsende lezing!
  Naar boven   
 
Lezing Ankie Stoutjesdijk aanstaande donderdag 30 april

Ankie Stoutjesdijk vertelt je aanstaande donderdag van 17.00 tot 18.30 uur alles over haar grafisch ontwerpen.

Ankie Stoutjesdijk heeft een grafisch ontwerpbureau in Leiden. Er komt veel luisteren kijken bij haar manier van werken. Inhoud moet rijmen met de vorm en met de uitvoering; het materiaal, de kleuren, de letter, (druk)techniek, alles is belangrijk. Het worden altijd fysieke producten; ‘web-dingen moeten
gemaakt worden door web-denkers. Als papier niet meer kan, dan ga ik wat
anders doen’. Ankie werkt veelal voor culturele en gemeentelijke instellingen en voor ieder voor wie de opdracht een grote mate van aandacht en ontwerpzorg vraagt.

‘Van alle dingen is eenvoud het moeilijkst na te bootsen.’
- Sir Richard Steel

Kom vooral kijken en luisteren. Het is gratis en voor iedereen!

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief