18 april 2015
Inhoud
 Lezing Jeroen Jager
Lezing Joachim van Huut aanstaande donderdag 23 april 2015

klik hier voor een webversie.

 
Lezing Jeroen JagerAfgelopen donderdag konden wij luisteren naar de verhalen over het ‘verhalen vertellen’ van Jeroen Jager van het bureau NOON. Jeroen liet een aantal voorbeelden van commercials zien waarbij de vraag of deze nu wel of geen verhalende commercials zijn centraal stond. Commercials waarbij het gevoel wordt geraakt en niet alleen een plat retailverhaal. Door de plezierige interactie met de zaal kon Jeroen duidelijk ‘pin-pointen’ waar volgens hem de kracht van ‘storytelling’ precies ligt. Vooral de commercial van de RaboBank, die van de twee jongens in de auto die uiteindelijk een robot bouwen en vervolgens zelf trots hun ervaringen delen met een schoolklas. De ouder die in de commercial zijn trots voor zijn zoon uitspreekt geeft de commercial mede de waardevolle verhalende inhoud. Een goed en duidelijk voorbeeld was ook de commercial van Mr. W. [https://www.youtube.com/watch?v=2mTLO2F_ERY] een diep in het hart rakende commercial met op het eind een ’aha’-ervaring. Subliem. Natuurlijk ook die van de pils voor de hipsters welke de discussie stevig op gang bracht. En zoals elk verhaal begint: ‘Er was eens…’ wist Jeroen op voortreffelijke wijze te verhalen.
  Naar boven   
 
Lezing Joachim van Huut aanstaande donderdag 23 april 2015

Joachim van Huut vertelt je aanstaande donderdag van 17.00 tot 18.30 uur alles over over het tot stand komen van de Animaties en van Studio05.

Studio05 is een studio in regie, vormgeving en productie van animatie.
Ze mengen Motion Graphics, CGI, Character-Animation, Interactiviteit en Live-Action tot een verhaal met een flinke dosis karakter.
 
Creative director Jachim van Huut zal je vertellen wat er allemaal gebeurt vanaf de klantbriefing tot het eindproduct. Hoe ze omgaan met de creatieve processen binnen een productie en hoe hij kijkt naar vormgeving en de regels van beweging. Met bijna 10 jaar aan opdrachten voor onder andere Heineken, Philips, Mentos en het letterkundig Museum, zal er veel te zien zijn.
 
Dit is lezing 24 uit een serie van 36. Kom kijken en luisteren. Alle 36 wekelijkse lezingen zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Altijd donderdags van 17:00 tot 18:30 uur, altijd in de Collegezaal van het Grafisch Lyceum Utrecht, Vondellaan 178, 3521 GH Utrecht en altijd de moeite meer dan waard!

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief