12 april
Inhoud
 Lezing Karim Aboukelila
Lezing Jeroen Jager aanstaande donderdag 16 april

klik hier voor een webversie.

 
Lezing Karim AboukelilaDe Egyptische fotokunstenaar Karim Aboukelila en zijn vrouw Petra namen ons afgelopen donderdag mee naar hun bijzondere foto-experimenten onder de noemer Liquid Sculptures. Er ontstonden na de duidelijk uitleg van Karim inderdaad de wonderbaarlijkste vloeibare beeldhouwwerken door enkel de toevoeging van enkele druppels verf op een vibrerende plaat. De timing om het juiste moment vast te leggen bleek cruciaal. Keer op keer ontstonden er de meest wonderlijke vormen. De aanwezigen hebben hun eigen liquid sculpturen mogen maken en dat bleek toch niet zo heel eenvoudig als het op eerste oogopslag leek. Oefening baart kunst en Karim maakte dit op inzichtelijke wijze heel duidelijk. Een bijzondere lezing van een bijzonder creatief stel met wonderlijke resultaten.
  Naar boven   
 
Lezing Jeroen Jager aanstaande donderdag 16 april

Verhalen vertellen is nog steeds de basis van alle media. Verhalen redden levens en via verhalen worden ideeën verspreid. Verhalen inspireren, vermaken en informeren mensen. En ja, verhalen verkopen ook producten. De digitalisering en fragmentatie van media vraagt om nieuwe manieren van verhalen vertellen, zowel door mediaprofessionals als adverteerders. Er zijn meer kanalen, meer tools, meer stemmen en er is minder tijd om alle verhalen te consumeren.

Kom vooral luisteren!

De wekelijkse lezingen zijn altijd op donderdags 17:00 tot 18:30 uur, altijd in de Collegezaal Grafisch Lyceum Utrecht, Vondellaan 178 3521 GH Utrecht, altijd gratis en iedereen is, zoals altijd, van harte welkom!

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief