15 maart 2015
Inhoud
 Lezing Unreal Rogier Samuels
Lezing aanstaande donderdag Marcel Groen
Gediplomeerde Specialisatie Praktische Boekrestauratie

klik hier voor een webversie.

 
Lezing Unreal Rogier SamuelsAfgelopen donderdagavond nam Rogier Samuels ons mee naar zijn wondere wereld van kunstige protheses, latex, klei en vooral fantasie. Maar ook van de wereld van doorzetten, in Nieuw Zeeland bijvoorbeeld: om 4 uur ’s ochtend beginnen en dan alsnog de kans lopen dat je werk die dag niet gebruikt wordt. Wat regelmatig voorkwam bij het geduldig en zeer vakkundig maken van de protheses en make-up voor bijvoorbeeld de Orks en Uruk-hai voor de film Lord of the Rings of de voeten van Bilbo Balings uit de The Hobbit. Rogier vertelde ook dat ze veelvuldig voor Erin Olaf werken en dat het werk van Erwin dus niet ‘geshopped’ is maar dat dit vaak model- en make-upwerk van hun is. Een nieuwe wereld ging voor iedereen open en Rogier deelde geheel op zijn gemak alle geheimen met de aanwezigen. Een top-lezing vonden we.
  Naar boven   
 
Lezing aanstaande donderdag Marcel Groen

Creativiteit en reclame, gaat dat nog samen? Marcel Groen kwam na een lange studie Nederlands geheel per ongeluk in het reclamevak terecht. Na jarenlang campagne voeren (KLM zwanen) is hij zich ook gaan richten op interne communicatie want merkbeleving begint per slot van rekening in eigen huis. Daarnaast verzorgt hij de communicatie bij verandering- en motivatieprogramma’s voor bedrijven en organisaties en adviseert hij on- en offline bureaus die hun dienstverlening willen verbreden. Toch blijft reclamemaken leuk: recentelijk verzorgde hij strategie en campagnes voor het AD, WE, Hunkemöller en de FNV. Maar of het nog creatief is... Marcel Groen was in 1990 reclamecopywriter en conceptdenker, van 1995 tot 1999 creatief directeur PMSvW/Y&R, van 1999 tot 2006 partner en creatief directeur FHV/BBDO en vanaf 2006 tot 2011 mede-eigenaar M-S-G strategic creative consultancy, vanaf 2011 Creative Corps Consultancy en Creative Capacity Netwerk. Kom kijken en luisteren naar de lezing door Marcel Groen met een boodschap over tekst, beeld en creativiteit.

  Naar boven   
 
Gediplomeerde Specialisatie Praktische Boekrestauratie

Afgelopen week is de twee-jarige opleiding ‘Specialisatie Praktische Boekrestauratie’ succesvol met het begeerde diploma afgerond. Na de tweejarige avondopleiding handboekbinden is dit de specialisatie waarmee de cursisten een duidelijke toegevoegde waarde hebben verworven en waardevol werk kunnen gaan maken. Deze bijzondere avond-vakopleiding is door de cursisten met zeer veel plezier gevolgd onder de inspirerende en zeer deskundige leiding van Karin Cox en Hans Pieterse.

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief