25 januari 2015
Inhoud
 Lezing Wim Euverman
We hebben een winnaar...
Lezing Vecthorse a.s. donderdag 29 januari

klik hier voor een webversie.

 
Lezing Wim EuvermanAfgelopen donderdag vertelde Wim Euverman honderduit over zijn werk als illustrator. Wim nam de aanwezigen mee naar zijn creatieve werkkamer, toonde zijn digitale en analoge gereedschappen waar hij mee werkt en natuurlijk met tal van voorbeelden die de breedte van zijn illustratortalent illustreerden. De smakelijke anekdotes tussen klant en illustrator over afstemming, zakelijke afspraken en financiën waren naast vermakelijk ook zeer leerzaam. Het werk van Wim varieert van eenvoudige productillustraties tot historisch volledig verantwoorde illustraties. Leuk te weten dat wanneer je de volgende keer in het Spoorwegmuseum in Utrecht een plattegrond van het museum krijgt Wim die gemaakt heeft.
  Naar boven   
 
We hebben een winnaar...

Felicitaties aan Marieke Philipsen, winnaar Art & Design College, KVGO-kalenderwedstrijd 2015.  Direct nadat we nieuws donderdag hoorden is dit door alle 3e jaars cursisten grafisch vormgeven donderdagavond gevierd met een smakelijke KVGO-taart.
Uit de vijf inzendingen cursisten 3e jaars Grafisch vormgeven van Mariel Herremans​, Albert van Veldhuizen, Anaïs Doutry, Marieke Philipsen en Niel Steendam, heeft de jury het kalenderontwerp van Marieke als winnend ontwerp uitgekozen. ​

Op naar de landelijke finale op 26 maart in Den Bosch. Daar zal door de jury van de KVGO-kalenderwedstrijd uit de winnende kalenderontwerpen de landelijke winnaar bekend gemaakt worden. De strijd gaat tussen de kalenderontwerpen van het Grafisch Lyceum Utrecht, het Art & Design College, Mediacollege Amsterdam, Artevelder hogeschool en Luca, School of Arts te Gent. We wensen Marieke alvast veel succes!
  Naar boven   
 
Lezing Vecthorse a.s. donderdag 29 januari

Aanstaande donderdag ben je van harte welkom bij de lezing van Daniël en Willeke Thomassen van het bedrijf Vecthorse.

Vernieuwing. Ontwikkeling. Ontdekking. Het kan overweldigend zijn wanneer je niet weet wat komen gaat. Wij zijn altijd nieuwsgierig naar de cultuur van morgen. Zo helpen Willeke en Daniël organisaties om daarop voorbereid te zijn, zodat zij niet gedwongen zijn te reageren op wat komen gaat. Ze zullen initiatief kunnen nemen, omdat zij de cultuur van morgen zullen kènnen. Vecthorse biedt een aantal routes om tot dat punt te komen. We bespreken thema’s die mensen in de toekomende tijd bezig zullen houden en wij laten zien waaròm die thema’s leven bij het publiek. We tonen hoe een trend ingezet kan worden om bepaalde doelen te behalen. Tijdens deze lezing zal Vecthorse een blik geven op het thema ‘Toe-eigenen en loslaten’.
Aan de hand van video en beeld wordt getoond hoe het idee van eigenaarschap verandert, en welke kansen dit biedt. Er worden handvatten gegeven waar iedere student, professional of organisatie zijn voordeel mee kan doen in een veranderende markt.

De lezing begint om 17.00 uur en duurt tot 18.30. In de collegezaal van het Grafisch Lyceum Utrecht, Vondellaan 178, Utrecht. Je bent, samen met de collega's, cursisten, vrienden en familie, van harte welkom.

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief