december 2011
Inhoud
 Reminder ID2011: Inspiratiedag voor creatieven.
Stad naar mijn hart.
Open dagen 2012.
Masterclass Graphic Design.

klik hier voor een webversie.

 
Reminder ID2011: Inspiratiedag voor creatieven.

De Inspiratiedag voor creatieven is aanstaande donderdag van 9.00 tot 21.00 uur.
Om 9.00 uur stipt begint in de collegezaal de eerste inspirerende lezing en vanaf 9.00 uur staan in atrium ruim 25 inspirators voor je klaar om je te inspireren. Van Kernfusie tot Rode Kruis app-wedstrijd, van 3D printen tot 'the Hall of Fame'... Een dag om vrij te maken of te houden. Laat je bedelven onder een lawine van informatie, aansprekende voorbeelden en spraakmakende, inspirerende lezingen.

Kijk op www.artdesigncollege.nl voor het enorme programma.
Een dag om niet te missen!

De inspirators met lezingen in de collegezaal zijn:
Institute for Pasma Phisics, Counter Creatives, Apple, BlewScreen, Danda, Design Express, Dutch Approach, GEA, Waal aan de Maas, Peter Villevoye, NAGO, Avalanche, DPI Animation House, Un-Real, VPRO, Microsoft, Tetterode, Zomerinhuis, Aad Metz en D-Zone [Rode kruis Tablet Ad Contest.

De inspirators met presentaties in het atrium zijn:
Avalanche, BlewScreen, Bron, Kerpha, BührmannUbbens Paperdesk, Michiel Deylius, NAGO, Joop Istha, Design Expresse, DPI, Freedom Of Creation, Gaia, Geert van Daal, Groep Matthijs, Microsoft, Océ, Canon, Papyrus, Paul Ruks, Ronald Boumans, Tetterode, Van Tilburg, Thomas Laudy, Vos Repro, World of micromodels, Diderick den Bakker en Vinke Display. www.artdesigncollege.nl
  Naar boven   
 
Stad naar mijn hart.

John Noy, de bekende Utrechtse kunstschilder en docent tekenen aan de avondcursus tweede en derde jaar Grafisch vormgeven speelde de hoofdrol in het succesvolle televisieprogramma 'Stad naar mijn hart' van UStad van RTV-Utrecht.

John keerde terug naar zijn 'roots': de hoofdschool van de toenmalige School voor de Grafische Vakken aan de Jutfaseweg. Heeft een bezoek kunnen brengen aan het lokaal waar hij [letterlijk en figuurlijk] opgroeide met de geur van de Intertype, typografie, drukinkt en de geur van boekbinderslijm. De tegels van toen lagen er nog.
Van de Jutfaseweg naar het gebouw van het Grafisch Lyceum Utrecht aan de Vondellaan waar hij recent een deel van zijn schildercollectie ten toon heeft gesteld. John werkt nu aan een serie kunstzinnige decoraties voor serviesgoed waarvan een deel van de opbrengst naar goede doelen gaat.

De televisiester had het tijdens zijn optreden niet alleen over de stad naar zijn hart maar vooral over het vak van zijn hart...
  Naar boven   
 
Open dagen 2012.

21 januari 2012, 10.00 tot 15.00 uur
3 maart 2012, 10.00 tot 15.00 uur
  Naar boven   
 
Masterclass Graphic Design.

Dit najaar is voor het eerst de Masterclass Graphic Design van start gegaan.
De Masterclass Graphic Design is bedoeld voor grafisch vormgevers die een verdieping binnen het grafisch vormgeven zoeken. Het programma en de tijdsduur van de Masterclass wordt aan de hand van het reeds gemaakte werk en de wensen van de cursisten vastgesteld. Voorafgaand aan de Masterclass Graphic Design zal een intake-avond plaatsvinden waar de mappen met het creatieve werk wordt beoordeeld. De Masterclass Graphic Design wordt op de maandag- en/of donderdagavond van 18.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur gegeven. De Masterclass wordt gegeven door grafisch vormgevers die hun sporen verdiend hebben in de dagelijkse praktijk.
De Masterclass duurt minimaal 10 avonden en 5 zaterdagen.
De beoogde start van de eerstvolgende Masterclass Graphic Design is medio februari 2012.
Heb je interesse voor de Masterclass Graphic Design neem dan contact op met het
Art & Design College.
Telefoon 030 2807080
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief