13 december 2014
Inhoud
 Boeiende lezing Hans P Brandt
De cursus Muse start aanstaande maandagavond 15 december.
Lezing Marie-Gon Vos donderdag 8 januari.

klik hier voor een webversie.

 
Boeiende lezing Hans P Brandt

Afgelopen donderdag nam Hans P Bandt de aanwezigen in de collegezaal mee op de bijzonder reis van Total Identity. Nadat Hans P Brandt als senior designer en teamleider in 1988 bij Total Design kwam werd hij vanaf medio jaren 90 verantwoordelijk voor de koers en het beleid van Total Design / Total Identity.

1963 was het oprichtingsjaar van het roemruchte Total Design, een initiatief van ambitieuze ontwerpers die Nederland opnieuw wilden vormgeven. Mensen die met modernistische ideeën bruggen wilden bouwen in verzuild Nederland. Creatieven die geloofden in integraal engineering (total design) als de weg naar een liberaal Nederland. Oprichters als Friso Kramer, Benno Wissing, Wim Crouwel en de gebroeders Schwarz zijn ook nu nog bekende namen. Het waren gelijkgestemde collega’s, die multidisciplinair werkten om de fundamenten van het vakgebied ‘design’ te professionaliseren.

Hans vertelt dat ze integrale denkers zijn gebleven, ook toen Total Design in 2000 Total Identity werd. Deze naamswijziging kwam niet van het ene op het andere moment tot stand. In de jaren negentig zijn ze steeds meer gaan nadenken over de strategische rol van design. De bestaande behoefte aan goede communicatie bood perspectief voor een nieuwe toekomst. Echtheid, persoonlijkheid, samenhang, maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid van organisaties moeten hun vertaling vinden in het design, maar ook in de communicatie en vooral het gedrag van deze organisaties.

Met integraal identiteitsbeleid formuleert Total Identity nu de zingeving van organisaties in hun maatschappelijke en economische context, waarbij strategisch advies gekoppeld wordt aan creatieve oplossingen op het gebied van design, issuesmanagement, multi-channel communicatie, interne implementatie en identity-management.

Total Identity werkt vanuit hun 4D cyclus rond Identity & Change vraagstukken en Branding & Activation doelstellingen met als doel een positieve en effectieve innovatiedynamiek in organisaties te creëren.Hans toonde verschillende tot de verbeelding sprekende voorbeelden uit binnen- en buitenland. Ook de vormgeving en communicatie van de Grand Depart kwam tijdens de reis langs en dit project is precies waar Total Identity het accent op legt. Niet het realiseren van een enkel event maar citybranding van het hoogste level. 

  Naar boven   
 
De cursus Muse start aanstaande maandagavond 15 december.

Je kunt nog net aanschuiven voor de cursus Muse die aanstaande maandagavond 15 december van start gaat. Het maken van website is nog nooit zo makkelijk gemaakt als het ontwerpen van een website met Muse.
Peter Villevoye gaat je er alles tijdens deze cursus over vertellen en laten zien. Je kunt tijdens de lessen en erna direct aan de slag met het maken van de mooist vormgegeven websites. Snelle beslissers kunnen contact opnemen met Anita Stroes, 030 280 80 70 of per mail: astroes@glu.nl
  Naar boven   
 
Lezing Marie-Gon Vos donderdag 8 januari.

Komende drie donderdagen zijn er geen wekelijkse lezing ivm afsluiting van het huidige schooljaar en de kerstvakantie. Op donderdag[na]middag 8 januari gaan we in het nieuwe jaar verder met de 11e lezing uit de serie van 36 wekelijkse lezingen. 8 Januari vertelt Marie-Gon Vos je alles over styling!

Alvast een voorproefje: It’s about details

Marie-Gon werkt al 15 jaar als interieurstylist voor diverse opdrachtgevers zoals Karwei, 101 woonideeen, Telegraaf, Histor, Landal Greenparks, TICA, Woonbeurs, losse projecten en particuliere klanten.
Volgens Marie-Gon heb je altijd de keuze: breed oriënteren in je werkzaamheden, of juist de diepte in. Marie-Gon heeft gekozen voor een heel breed en afwisselend werkvlak. Steeds een ander soort opdracht houdt haar scherp, en brengt haar ook steeds weer een stap verder.

Wil je meer weten over wat het vak als stylist inhoudt, wat er van je verwacht wordt, of hoe je het voor elkaar krijgt om snel te kunnen improviseren / schakelen?

Kom dan zeker naar de lezing van Marie-Gon op donderdag 8 januari van 17:00 tot 18:30 uur in de collegezaal van het Grafisch Lyceum Utrecht op de Vondellaan 178 Utrecht.
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief