8 november 2014
Inhoud
 Vijfde lezing Pim Vuik, Reclamefotograaf
Symposium Art et Mathesis
Cursus Art Direction

klik hier voor een webversie.

 
Vijfde lezing Pim Vuik, Reclamefotograaf

Wie ver reist heeft veel te verhalen... Afgelopen donderdagavond toonde Pim Vuik met enthousiasme zijn prachtige werk wat hij als reclamefotograaf over de hele wereld maakt. Foto's van ver weg [Nieuw Zeeland] en foto's van dichtbij [Kralingse bos] en vaak een combinatie daarvan. Hij vertelde over de ontberingen bij 40 graden onder nul en het genoegen om ook een duik te kunnen nemen in een van zijn getijdenzwembaden bij 40 graden boven nul. De wereld achter de foto van een ijsbeer in een poollandschap en een bruine beer in een natuurlijk oerbos ver weg.

De overschakeling van analoog naar digitaal keerde regelmatig terug maar uiteindelijk gaat het toch om dat ene beeld waar de klant om vraagt. Hoe en waarmee je dat maakt is niet zo belangrijk. Het gaat om het beeld. Zijn beeld. Iedereen was geboeid door de diversiteit van het reclamefotowerk, het vrije werk en zijn smakelijke verhalen uit de praktijk van de grote merken. Smaakt ook absoluut naar meer.
  Naar boven   
 
Symposium Art et Mathesis

Komende donderdag 13 november geen 6e lezing lezing maar zaterdag 15 november tijdens het symposium Ars et Marthesis [kunst en wiskunde] maar liefst 9 lezingen over de wondere wereld van de wiskunde en de kunst.

In het atrium van Grafisch Lyceum Utrecht is nu al een tentoonstelling hiervan te zien. Komende zaterdag 15 november moet je maar even in je agenda blokken want deze lezingen én presentaties van verschillende exposanten zijn meer dan de moeite waard! Het symposium begin om 9.30 en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Toegang is gratis.

  Naar boven   
 
Cursus Art Direction

Na je studie Grafisch Vormgeven is Art Direction een logische stap in je creatieve carriëre. Vooral in deze tijd, waar concept en copy in de communicatie centraal staan kun je met deze intensieve cursus een flinke stap voorwaarts maken. De cursus is zeer praktijkgericht en je krijgt 20 avonden en enkele zaterdagen les van topcreatieven uit de reclame en vormgeving. De cursus Art Direction van het Art & Design College start op 24 november 2014. Er zijn nog 3 plaatsen beschikbaar.

Voor uitgebreide informatie zie: www.artdesigncollege.nl/cursussen/artdirection.html Je kunt je direct inschrijven via www.artdesigncollege.nl
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief