1 november 2014
Inhoud
 Ars et Mathesis
Vijfde lezing Pim Vuik, Reclamefotograaf
Boekkunstbeurs 15 en 16 november
Startdata cursussen en opleidingen
New Blood Award 2015

klik hier voor een webversie.

 
Ars et MathesisAfgelopen donderdag 30 oktober vertelde Hans Kuiper de geboeide aanwezigen alles over kunst en wiskunde. Het was een echte 'puntje op je stoel' lezing. Hans liet tot de verbeelding sprekende voorbeelden zien van veelvlakken, onmogelijke figuren en ontrafelde een bitmap waar hij vervolgens met algoritme en een zelf gebouwd computerprogramma de mooiste statische en dynamische kunstwerken van maakte. Zijn driedimensionale 3D-geprinte en met karton gefabriceerde modellen wist hij via projectie tot volmaakte vierkanten om te toveren. De aanwezigen waren onder de indruk van de rol welke wiskunde speelt bij het vervaardigen van typografie, statische en interactieve beelden en bij het verwezenlijken van 3D-modellen. Een van de meesterstukken was wel de driedimensionale uitgeprinte Sudoku-puzzel waar men maanden over heeft gedaan om deze als een perfect model uitgeprint te krijgen. Voor creatieven is wiskunde een wondere wereld waar nog ongekende mogelijkheden liggen.

Mocht je de lezing gemist hebben dan kun je de komende twee weken van de tentoonstelling van Ars et Mathesis genieten welke in het atrium van het Grafisch Lyceum Utrecht is ingericht als aanloop op het kunst en wiskunde symposium welke op zaterdag 15 november in de kantine en atrium van het Grafisch Lyceum Utrecht zal plaatsvinden.   
  Naar boven   
 
Vijfde lezing Pim Vuik, Reclamefotograaf

Aanstaande donderdag staat de vijfde lezing op het programma. Dit wordt een bijzonder inspirerende lezing door Pim Vuik. Pim uit Rotterdam is een [inter]nationaal werkende reclamefotograaf met werk van tal van grote merken op zijn naam. Deze lezing van Pim moet je écht gaan zien. Zijn werk is meer dan de moeite waard om gezien te worden en hij kan geweldig over zijn werk over de hele wereld vertellen! Het werk van Pim Vuik is veelvuldig bekroond door de PANL (Photographers Association of the Netherlands).

 
  Naar boven   
 
Boekkunstbeurs 15 en 16 november

In Leiden kun je op zaterdag 15 november van 10.00 – 17.00 uur en op zondag 16 november 11.00 – 17.00 uur in de sfeervolle Pieterskerk genieten van artistieke werk en de nieuwste materialen voor boekbinders, vormgevers en typografische vormgevers. Er zijn 115 exposanten dus je zult je ogen beslist uitkijken. Lichtend voorbeeld is natuurlijk Irma Boom die met haar artistieke en opvallende boekontwerpen wereldberoemd is geworden en recent de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten de Johannes Vermeer Prijs 2014 heeft ontvangen.
  Naar boven   
 
Startdata cursussen en opleidingen

Maandag 3 november gaat de cursus Muse van start, er zijn voor de snelle beslissers nog enkele plaatsen beschikbaar...
Art Direction start op 24 november 2014
Communicative Design start op 11 januari 2015
Sketch-Up start op 8 november 2014
  Naar boven   
 
New Blood Award 2015

Deelnemers aan de New Blood Awards kunnen briefings van 14 verschillende wereldmerken verwachten.
D&AD ziet de New Blood Awards als de grootste competitie voor creatief talent wereldwijd. Deelname staat open voor alle creatieven onder 24 jaar en aan studenten die binnen twee jaar afstuderen. 'De New Blood Awards biedt de sterren van morgen een kans om zich vast te bijten in echte briefings, opgesteld door echte klanten en bejureerd door topcreatieven.'
Uitgebreide informatie over New Blood Awards 2015: www.dandad.org/en/new-blood-awards/

Bron: Adformatie.
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief