11 oktober 2014
Inhoud
 Lezing Frédérik Ruys
Derde lezing: Bart Hufen BrandNewGame.

klik hier voor een webversie.

 
Lezing Frédérik RuysAfgelopen donderdag konden de bezoekers van de lezing van Frédérik Ruys genieten van zijn prachtige datavisualisaties en zijn onderliggende verhalen. Die begonnen al tijdens zijn schooljaren. Frédérik nam ons mee vanaf zijn schoolroosters waar hij op speelse wijze de hem aangereikte data begon te visualiseren.

Dat daar zijn roots liggen werd al snel duidelijk door de prachtige visualisaties van zijn eigen auto-ongeluk waarvan hij een perfecte reconstructie liet zien, het Anne Frankhuis in de tweede én derde dimensie dmv augmented reality en de knap uitgewerkte datavisualisaties voor tal van verschillende doelgroepen. Wist visueel bijzonder aantrekkelijk te verhalen over krimpregio’s, het onder- en boven zeeniveau wonen, waar studenten uit na hun studie terecht waren gekomen en over bloedserieuze luchtvaartincidenten.

Het was inderdaad een lezing vol met verrassingen. Van 3-D uitgeprinte datavisualisaties tot Nederland van boven van de VPRO. Frédérik besloot zijn lezing met de geweldige datavisualisaties van het zeevaartverkeer voor de havens van Rotterdam en de vlucht van een zeemeeuw op zoek naar eten voor haar jongen. Prachtige voorbeelden van perfecte datavisualisaties en een bijzonder boeiende lezing van Frédérik waar iedereen met volle teugen van heeft genoten.
  Naar boven   
 
Derde lezing: Bart Hufen BrandNewGame.

Komende donderdag 16 oktober staat de 3e lezing van Bart Hufen op het 36 lezingen-programma: A BrandNewGame in progress…

Bart Hufen auteur, oprichter, spreker en concept ontwikkelaar van BrandNewGame. De oudste Game-boy van het stel met een gloednieuw boek: A Brand New Playgroud.

Schiphol Airport Keten denken, ABN Amro bank Internal Branding, Björn Borg Europe – Bjøng, Unilever – Yunomi Strategy & Concept, Ziggo Segmenten Challenge, Ziggo Compliance Game, BelCompany’s Hot Talent, Fontys Hogescholen zijn zo wat projecten van brandnewgames die tot de verbeelding spreken.

Bart Hufen vertelt je er aanstaande donderdag 16 oktober van alles over en gaat graag met je in gesprek.

Dit is de derde lezing uit een serie van maar liefst 36 wekelijkse lezingen, altijd op de donderdag van 17.00 tot 18.30 uur, altijd in de collegezaal van het Grafisch Lyceum Utrecht en altijd meer dan de moeite waard voor iedereen die interesse heeft in hetgeen er allemaal in onze creatieve grafische wereld gemaakt wordt.

Altijd door een topprofessional uit de dagelijkse praktijk en altijd verschillend qua onderwerp en presentatie. Alle 36 lezingen worden wekelijks via deze nieuwsbrief en social media onder je aandacht gebracht en alle lezingen zijn gratis toegankelijk! voor iedereen binnen en buiten de school.
Neem je collega, vrienden en buren maar mee... Like en share de lezingen zoveel als mogelijk.

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief