16 september 2014
Inhoud
 Adobe Muse
Grafisch Vormgeven

klik hier voor een webversie.

 
Adobe Muse

Aanstaande zaterdag 20 september gaat de cursus Muse van start.
De cursus Adobe Muse wordt gegeven door Adobe Expert Peter Villevoye.
Cursusduur: 2 zaterdagen van 9.00 tot 16.00 uur.Het heeft lang geduurd, maar het ontwerpen en uitvoeren van kleine tot middelgrote websites is dankzij het programma Adobe Muse eindelijk een makkelijke taak geworden.

Omdat het programma sterk doet denken aan de vriendelijke werkwijze en interface van Adobe InDesign, spreekt Muse grafisch ontwerpers sterk aan. De software gaat ook heel handig om met de principes van modern webdesign, zonder dat je lastig wordt gevallen met HTML-taal, technische scripts en allerlei andere programmeer-codes.

Een website is gebaat bij een structurele aanpak voor de lay-out van meerdere pagina’s en het opmaken van diverse tekstuele elementen (net zoals bij een print-publicatie). Daarom werk je met stramienpagina’s en tekststijlen, zodat je snel en overzichtelijk een goede visuele samenhang tussen pagina’s en teksten realiseert. Maar daarnaast biedt Muse ook typische web-elementen, zogenaamde ‘widgets’ voor functies zoals navigatiemenu’s, fotogalerijen, contactformulieren, etc. Muse is overigens méér dan alleen de software; je krijgt er ook gratis diensten bij, zoals een meer dan ruime keuze aan webfonts (via Typekit), formulierverwerking en hosting-ruimte en -rapportages (via Adobe Business Catalyst). Uiteraard kan je een website ook via een eigen server (en domein) publiceren.
Beknopte inhoud van de training

• Inleiding over websites en Muse
• Opzet voor een oefen-website bepalen
• Stramienen en pagina’s aanmaken
• Teksten en beelden plaatsen
• Koppelingen en navigaties maken
• Werken met tekst (stijlen, Typekit)
• Overige (interactieve) elementen
• Website testen en on-line plaatsen
  Naar boven   
 
Grafisch Vormgeven

Maandagavond 29 september gaat de drie jarige avondcursus Grafisch Vormgeven van start.

Tijdens de inspirerende, intensieve en creatieve cursusavonden van het eerste jaar wordt een brede basis gelegd van [kunst] geschiedenis en achtergronden via beeld, kleur, lijn en letter naar concept, schets, uitwerking en presentatie. We gaan er vanuit dat je naast basiskennis rond het vakgebied ook ervaring met de computer hebt en bijzonder veel motivatie, interesse en creatieve aanleg inbrengt om je creatieve mogelijkheden en ambities optimaal te ontwikkelen.

Vormgeven is optimaal communiceren. Ieder merk, product of dienst vraagt om effectieve creatieve communicatie. Vanuit deze optiek wordt in het tweede jaar de grenzen en mogelijkheden van het vormgeven onderzocht en worden middels gerichte opdrachten je grenzen verlegd. In het derde en afsluitende jaar staat het ontwikkelen van visie en conceptuele aanpak naast een sterk ontwerp de grafische- en technische uitvoer van de verschillende projecten centraal. Met een eindpresentatie die een weerslag moet zijn van drie jaar grafisch vormgeven sluit je de opleiding grafisch vormgeven af. Op de homepage van de website www.artdesigncollege.nl kun je via de links rechtstreeks naar de foto's van de afgelopen eindpresentaties.

  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief