5 augustus 2014
Inhoud
 Open avond
Professionele afsluiting handboekbinden
Warme afsluiting opleidingstraject DTP
Nieuw in september!

klik hier voor een webversie.

 
Open avond

Misschien geniet je nog van je welverdiende vakantie of misschien ben je al weer terug en geniet je in eigen land van het lekkere zomerweer. Misschien al wel een beetje tijd om voorzichtig een beetje vooruit te kijken wat je na de zomer kunt gaan doen om je positie te versterken of misschien die geheel nieuwe weg in te slaan…

Op donderdagavond 11 september ben je van 19:00 tot 21:00 uur van harte welkom op onze open avond waar enthousiaste docenten voor je klaar staan om je prachtig werk van cursisten te laten zien of antwoorden op al je vragen te geven. Het is de moeite waard en wanneer je twijfelt is dat het moment om die weg te laten nemen… Je bent van harte welkom.
  Naar boven   
 
Professionele afsluiting handboekbindenNegen kersverse handboekbinders zijn onder leiding van Judith van Daal en Pou Groenendijk afgestudeerd aan het Art & Design College Utrecht als volwaardige handboekbinders en stappen de dynamische en aan populairiteit winnende wereld van het handgebonden boek binnen. De examenopdrachten logen er niet om: Een Duitse band in geheel perkament, een schuifcasette t.b.v. de Duitse band, een Franse band in half leer met bijpassende overslagdoos en een Engelse band in half leer waren de examenopdrachten welke de cursisten tot volle tevredenheid van de externe examinator Pau Groenendijk en docent Judith van Daal uitvoerden. Het examenwerk was bijzonder professioneel, creatief en typografisch gedurfd aldus het oordeel van de examinator. Met terechte trots namen de cursisten het diploma handboekbinden en de feestelijke bloemen in ontvangst. In september gaat de nieuwe groep van start. Mocht je werk willen zien van de opleiding handboekbinden dan kan dat op de open avond.
  Naar boven   
 
Warme afsluiting opleidingstraject DTPHet was een warme laatste dag net voor de zomersluiting van school. De cijferlijsten die samen met het diploma werden uitgereikt zagen er werkelijk schitterend uit. Het was een welverdiende feestelijke afsluiting van 20 zaterdagen en 10 avonden doorgronden van toch wel complexe grafische software. Het gezamenlijke portfolio met een proeve van bekwaamheid zag er ook fantastisch uit en door het losbladige karakter bleek het een nuttig nieuw grafisch product. Wij wensen iedereen veel succes hiermee!
  Naar boven   
 
Nieuw in september!

Het Art & Design College, onderdeel van het Grafisch Lyceum Utrecht en specifiek gericht op grafisch deeltijdonderwijs voor volwassenen brengt je graag op de hoogte van de nieuwe tweejarige opleiding 'Communicative Design' en de nieuwe cursus 'Grafisch ontwerpen voor 3D-printen' die eind september van start gaan.
 
Op zaterdag 20 september start de nieuwe tweejarige opleiding Communicative Design.
De duur van deze opleiding is 30 zaterdagen per [school]jaar. De opleiding is speciaal voor grafisch vormgevers die de vierjarige mbo mediavormgeven of de driejarige avondcursus Grafisch vormgeven (of gelijkwaardig) hebben afgerond en die een volgende stap willen maken.
 
Communicative Design is de verbinding tussen [graphic] design en informatievoorziening door gebruik te maken van verschillende bestaande en nieuwe media. [Denk aan concept, grafische vormgeving, web, storytelling, social media, av, en verschillende mobile devices.] Communicative Design is niet alleen het verzenden en de vormgeving van de boodschap maar ook het inzetten of creëren van nieuwe mediakanalen om te zorgen dat deze boodschap de juiste doelgroep raakt. Communicative Design maakt gebruik van graphic design, interaction design en alle andere vormen van design in de context van het communicatievraagstuk.
 
Tijdens de deeltijdstudie Communicative Design ontwikkelt je je tot een sterke Communicative Designer waardoor je in staat bent zelfstandig en in groepsverband conceptmatig en strategisch effectieve designprojecten te realiseren.
Je leert je ideeën te visualiseren en uiteenlopende crossmediale uitingen vorm te geven. Bovendien krijgt je ervaring in het interdisciplinair samenwerken. Je gaat tijdens de studie zowel individueel als in groepsverband aan de slag met uiteenlopende communicatievraagstukken die onderscheidende en communicatieve vormgeving eisen.
 
Het Art & Design College Utrecht leidt op tot conceptueel ingestelde, zelfstandige en intrinsiek gemotiveerde Communicative Designers. Professionals met een onderzoekende en kritische houding, oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en focus op de nieuwe economie. Na de opleiding ben je in staat de regie in handen te nemen en interdisciplinair samen te werken.
 
Op de website artdesigncollege.nl staat alle informatie over deze nieuwe tweejarige opleiding Communicative Design.
Mocht je na het lezen daarvan behoefte hebben aan meer informatie dan kun je begin september contact opnemen met Anita Stroes per mail astroes@glu.nl of telefonisch 030 2807080.
 
 
3D printen is de afgelopen twee jaar trendy topic. Het Art & Design College heeft speciaal voor Grafisch Vormgevers de cursus Grafisch Ontwerpen voor 3D printen ontwikkeld. De cursus Ontwerpen voor 3D-printen heeft als accent de grafisch/creatieve kant van het 3D-printen. Middels praktijkgerichte lessen in 3D-schetsen en de lessen én het werken met SketchUp, Cinema4D en Photoshop CC ben je in staat om je eigen 3D-objecten te creëren én in 3D te printen. De technische kant van het 3D-printen komt ruim aan bod middels de lessen over de verschillende technieken maar ook door presentaties en het werken met verschillende 3D-printers. De cursus Grafisch ontwerpen voor 3D-printen duurt 15 avonden en 4 zaterdagen en start eind september. Deze unieke en creatiegerichte cursus van het Art & Design College geeft antwoord op de vraag van grafisch ontwerpers hoe 3D-print technologie, maar vooral ook de eigen ontwerpen, in de dagelijkse praktijk toegepast kunnen worden.
Op de website artdesigncollege.nl vindt je alle informatie en het inschrijfformulier. Mocht je nog vragen hebben dan kun je terecht bij Anita Stroes, astroes@glu.nl of 030 2807080.
 
De cursussen Art direction, Infographics en de opleidingstrajecten Motion Graphic Design, Fotografie, DTP of webpublishing van allen 20 zaterdagen en 10 avonden gaan ook in september van start.

Het Art & Design College Utrecht verzorgt opleidingstrajecten, cursussen, masterclasses en [in company] trainingen in: • Grafisch vormgeven • Art direction • Concept & Copy •  Opleidingstraject Illustreren • Illustreren voor kinderboeken • Infographics • Motion Graphic Design • Fotografie • Desk Top Publishing [DTP] • Webpublishing • Adobe Creative Cloud • Alle grafische Adobe software • Cursussen voor zelfstandige bedrijfsvoering en tal van cursussen op het gebied van kantoor-automatisering • 2-jarig opleidingstraject Handboekbinden • Opleidingstraject boekrestauratie •
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief