28 juni 2014
Inhoud
 Informele en formele eindpresentaties Grafisch Vormgeven
Eindpresentatie derde jaar Grafisch Vormgeven
Eindpresentatie opleidingstraject Fotografie
Eindpresentatie Art Direction en Eindpresentatie Infographics
Nieuw opleidingstraject Communicative Design en de nieuwe cursus Ontwerpen voor 3d-printen

klik hier voor een webversie.

 
Informele en formele eindpresentaties Grafisch Vormgeven

Deze maand hebben de eindpresentaties van de drie-jarige avondcursus Grafisch Vormgeven plaatsgevonden.
Voor het eerste en tweede jaar was dat een bijzonder sfeervolle en inspirerende informele eindpresentatie van al het gemaakte creatieve werk gedurende het afgelopen jaar. Een fotografisch beeldverslag kun je bekijken op: www.artdesigncollege.nl

Tijdens deze informele eindpresentatie ontving Jeanine van Dalen uit het eerste jaar het 'Frans Soomers Stipendium' als financieel steuntje in de rug voor het komende jaar en Niel Steenman, cursist van het tweede jaar, het zogenaamde 'puntje op de i', een hommage aan de docenten Aya Gilissen en Gerard Wissink als waardering voor het typografische niveau van zijn grafische werk.

  Naar boven   
 
Eindpresentatie derde jaar Grafisch Vormgeven

Zaterdag 21 juni vond de expositie van het derde jaar avondschool Grafisch vormgeven in de intieme lokatie Rotsoord plaats. De avond ervoor ontvingen de cursisten na een professioneel en wervelende programma de zeer verdiende diploma's.

20x was het thema van deze expostie en een welgemeend 20x applaus voor de twintig cursisten: Amy, André, Bas, Baukje, Bob, Caroline, Daniël, Daniël, Florian, Leonie, Loes, Lydia, Marlies, Martijn, Nina, Pleun, Rhea, Richard, Samantha en Servaas was passend en deed recht aan hun geweldig georganiseerde expositie, website en boekwerk, het grafisch vormgegeven werk en de fantastische show.
Marcel Groen, creative director en onafhankelijke waarnemer tijdens de beoordelingen op de woensdag- en donderdagavond was zeer onder de indruk van het niveau van de cursisten.
Op www.twintigkeer.nl kun je ze nog een keer ontmoeten.Het 21e applaus was voor Caroline hoekman die de 'Gosse Petersenprijs 2014' in ontvangst mocht nemen voor haar persoonlijke groei door de drie grafische vormgeven jaren heen. Het was met recht een waardige afsluiting van de drie jarige avondschoolcursus Grafisch Vormgeven.  

Kijk voor het beeldverslag van de expositie én de feestelijke diploma-uitreiking op www.artdesigncollege.nl
  Naar boven   
 
Eindpresentatie opleidingstraject Fotografie

Het opleidingstraject Fotografie van 20 zaterdagen en 10 avonden is afgelopen maand afgesloten met een solo-expositie van Harry Wilcken in het atrium van het Grafisch Lyceum Utrecht.
Tijdens het opleidingtraject zijn er door de verschillende docenten accenten gelegd op conceptuele fotografie, architectuur, stills en reportagefotografie.
Naast het gefotografeerde werk was met name de tomeloze inzet inzet en enthousiasme bewonderenswaardig. In juli en september gaat het volgende opleidingstraject Fotografie van start.

  Naar boven   
 
Eindpresentatie Art Direction en Eindpresentatie Infographics

Juni was een drukke maand. De cursus Art Direction fase 1 is afgesloten met sterke presentaties van de verschillende enthousiaste, creatieve teams. Naast de complexe opdracht voor een wel erg oranje drankje zijn ook de portfolio's met typografisch, fotografisch en conceptueel werk bewonderd en beoordeeld. Docenten en cursisten waren zeer tevreden over het geleerde en wellicht start het gehele team in september met de cursus Art Direction fase 2.
De cursus Infographics is inmiddels ook afgesloten. In korte tijd hebben de cursisten geleerd hoe je complexe data in je geheel eigen stijl om kunt zetten in begrijpelijke en verhelderende illustraties. Ze springen nu gewapend met kennis en vaardigheden en met plezier de 'infographicmarkt' op...


 
  Naar boven   
 
Nieuw opleidingstraject Communicative Design en de nieuwe cursus Ontwerpen voor 3d-printen

Op 20 september gaat het nieuwe tweejarige opleidingtraject Communicative Design van het Art & Design College van start. Dit opleidingstraject is een co-creatie van SintLucasPro in Eindhoven en het Art & Design College. Tijdens de deeltijdopleiding Communicative Design ontwikkel je je tot een sterke Communicative Designer waardoor je in staat bent zelfstandig en in groepsverband conceptmatig en strategisch effectieve designprojecten te realiseren. Je leert je ideeën te visualiseren en uiteenlopende crossmediale uitingen vorm te geven. Bovendien krijg je ervaring in het interdisciplinair samenwerken. Je gaat tijdens de opleiding zowel individueel als in groepsverband aan de slag met uiteenlopende communicatievraagstukken die onderscheidende en communicatieve vormgeving eisen. Tijdens de gehele studie wordt er aandacht geschonken aan actief ondernemen en acquireren.Op de website www.artdesigncollege.nl staat alle informatie.

In september gaan alle andere avond- en zaterdag cursussen van het Art & Design College van start. De nieuwe cursus 'Ontwerpen voor 3d-printen' gaat in september van start.

De examens Handboekbinden, boekrestauratie en het opleidingstraject illustreren vinden komende week plaats. In een volgende nieuwsbrief zul je hiervan een weerslag vinden.
Verder wordt er aan een aantal boeiende initiatieven gewerkt. Wij houden je op de hoogte.
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief