februari 2014
Inhoud
 Open dag zaterdag 8 maart aanstaande.
Seminar 3D Printen met Photoshop!
Vakbeurs voor de Creatieve Industrie in Hardenberg.
Masterclass Graphic Design.
Kalenderwedstrijd 2014

klik hier voor een webversie.

 
Open dag zaterdag 8 maart aanstaande.

Wil je in 2014 b[l]ijblijven dan is een avondcursus, avondtraining of een opleiding in de avonden en op de zaterdagen een prima keuze. Wil je hier meer over weten en zien dan ben je zaterdag, 8 maart 2014, van 10.00 tot 15.00 uur van harte welkom op onze open dag van het Art & Design College, Grafisch Lyceum Utrecht. De nieuwe cursussen starten eind maart, begin april.

Informatiemarkt
Er is inspirerend werk van cursisten van de verschillende opleidingen te zien zoals Grafisch Vormgeven, Motion Graphic Design, Webpublishing, het DTP-opleidingstraject, Illustratie-opleidingstraject, handboekbinden en het opleidingstraject fotografie in 10 zaterdagdagen en 10 avonden.
Veel informatie over de cursussen Art Direction fase 1 en fase 2, Infographics, Illustreren voor kinderboeken, Tablet publishing, Muse en Edge en informatie over pakkettrainingen en speciale aandacht voor de Masterclass Graphic Design.
Inspirerende docenten van de verschillende opleidingen en cursussen staan klaar om antwoorden op al je vragen te geven.
Je bent zaterdag 8 maart van harte welkom!
  Naar boven   
 
Seminar 3D Printen met Photoshop!

Het 3D-printen is "hot". Soms heel letterlijk en figuurlijk. Er wordt over geschreven en er wordt over gesproken, on-line en in de kroeg. 3D-printen is niet langer meer een 'speeltje' of exclusief voor de high-tec industrie. Het is bereikbaar voor iedereen én professioneel toe te passen in al onze vakgebieden, mits je over de nodige creativiteit bezit.

De grootste drempel zit 'm niet zozeer in de productie van de modellen zelf - de printers worden geavanceerder én sneller. Het zit 'm met name in de creativiteit en het omzetten van die creativiteit naar een technisch correcte 3D-tekening. Een CAD-tekening vanuit het niets maken, of een 2D-tekening naar de derde dimensie omzetten is best nog wel lastig. Programmatuur zoals AutoCAD, Maya of Cinema 4D is immers behoorlijk complex. Google's Sketchup is een handig alternatief dat de drempel gelukkig al aanzienlijk verlaagt.

Maar als je echt je creativiteit in 3D-printen wil uitleven moet je naar dit seminar komen want dan vertelt Peter Villevoye, op onnavolgbare wijze, hoe je zowaar met Adobe Photoshop CC [!] STL-bestanden maakt waarmee je de wereld van het 3D-ontwerp en -printen een stuk makkelijker betreedt. Een ware revolutie dus. Het Art & Design College start in april de cursus 3D-ontwerp met Photoshop.

Het seminar begint op maandagavond 10 maart in de collegezaal van het Grafisch Lyceum Utrecht om 19.00 uur precies en duurt tot 21.00 uur. Hier moet je echt bij zijn wil je b[l]ijblijven in 2014!
  Naar boven   
 
Vakbeurs voor de Creatieve Industrie in Hardenberg.

Nieuw en onderdeel van Grafimedia Vakbeurzen, de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie. Evenementenhal Hardenberg is op 11, 12 en 13 maart van 12.00 tot 21.00 uur 2014 het podium voor deze nieuwe vakbeurs die ontstaan is uit de Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign.

De Vakbeurs voor de Creatieve Industrie is breder van opzet door de toevoeging van een aantal nieuwe segmenten zoals packaging en imaging. Synergie is hierbij het sleutelwoord. Een interessant kennis- en seminarprogramma completeert dit vakevenement, dat onmisbaar is voor de grafische en sign professional!
Het complete sprekersprogramma van de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie is onder te verdelen in een plenair kennisprogramma en het dagelijkse Side Event #inspigrafisch.

Speakers Area
Op de beursvloer wordt een speciale Speakers Area gerealiseerd, waarin alle dagen een uitgebreid sprekersprogramma plaatsvindt. Het programma is veelzijdig; van sessies over de laatste ontwikkelingen in de sign- en grafische industrie tot workshops over e-mailmarketing en ondernemerschap. Een van de sprekers is Arjan van den Born (hoogleraar Creatief Ondernemerschap) die gaat vertellen over de ontwikkelingen in de Creatieve Industrie.
Topdocenten van het Grafisch Lyceum Utrecht [Peter Villevoye en Aad Metz] praten u bij over de nieuwste Adobe Software en over tabletpublishing. Het KVGO behandelt de thema’s herpositionering, sociale innovatie en branchevernieuwing.

Naast de beursvloer is er het dagelijkse Side Event #inspigrafisch, dat in samenwerking met grafisch ondernemer Tim de Kraker is ontwikkeld. Onder andere Willem Sodderland (genomineerd tot Dialogue Marketingman van het jaar in 2012) is een van de sprekers. Ook Hanno Driesser, Social Media strateeg, zal een inspirerende presentatie houden. Tim de Kraker is alle dagen moderator en tevens spreker tijdens #inspigrafisch, dat plaatsvindt van 14:45 uur tot 16:00 uur in vergaderzaal 1 van het congrescentrum van Evenementenhal Hardenberg.

Klik hier voor www.evenementenhal.nl/hardenberg/beurzen/view/202/creatieve-industrie alle info over #inspigrafisch en het plenaire kennisprogamma.
  Naar boven   
 
Masterclass Graphic Design.

Afgelopen jaar is voor het eerst de succesvolle Masterclass Graphic Design van start gegaan. De Masterclass Graphic Design is bedoeld voor grafisch vormgevers die een verdieping binnen het grafisch vormgeven zoeken. Het programma en de tijdsduur van de Masterclass wordt aan de hand van het reeds gemaakte werk en de wensen van de cursisten vastgesteld. Voorafgaand aan de Masterclass Graphic Design zal een intake-avond plaatsvinden waar de mappen met het creatieve werk wordt beoordeeld. De Masterclass Graphic Design wordt op de maandag- en/of donderdagavond van 18.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur gegeven. De Masterclass wordt gegeven door Creative Directors die hun sporen verdiend hebben in de dagelijkse praktijk.
De Masterclass duurt minimaal 10 avonden en 5 zaterdagen.
De beoogde start van de eerstvolgende Masterclass Graphic Design is medio maart 2014.
Heb je interesse voor de Masterclass Graphic Design neem dan contact op met het Art & Design College. 030 2807080
  Naar boven   
 
Kalenderwedstrijd 2014

Prijswinnaars Kalenderwedstrijd 2014 bekend

Alle inzendingen voor de Kalenderwedstrijd 2014 zijn weer beoordeeld. De vakjury heeft tijdens de jurering bij het KVGO in Amstelveen uit de 75 inzendingen de prijswinnaars aangewezen in de categorieën bureaukalenders, agenda's en wandkalenders. Ook de KVGO en Febelgra Kalenderprijs 2014 zijn aangewezen. Dat geldt al evenzeer voor de winnaar in de studentencategorie, die de Van Speijk Innovatie Prijs in ontvangst mag nemen. Alle prijzen worden uitgereikt op donderdag 20 maart 2014. Dat gebeurt in Dudok, het monumentale patronaatsgebouw St. Jozef, in Tilburg. Aanmelden hier.

Communicatiekracht
'Over de hele linie was het niveau weer goed', zegt Ruud Koerts scheidend voorzitter van de Stichting Kalenderwedstrijd. 'Ook in dit digitale tijdperk zijn 'papieren' kalenders en agenda's een dankbaar relatiegeschenk. Het is verheugend te constateren dat zoveel bedrijven en instellingen geloven in de communicatiekracht van kalenders en agenda's. Zij weten als opdrachtgevers, samen met ontwerpers en grafische bedrijven, ieder jaar weer met verrassende, mooie producten te komen. Dat maakt deze wedstrijd, die alweer voor de 32ste keer gehouden is, zo bijzonder. Daar mogen we als grafische industrie best trots op zijn'.

Studentenprijs
De studentenprijs is relatief nieuw en werd voor de derde keer aangewezen. In deze categorie gaat het om concepten, die uitgewerkt kunnen worden tot 'echte' kalenderproducten. Aan dit onderdeel nemen verschillende onderwijsinstellingen deel. Dit jaar waren er inzendingen van het Art & Design College Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, Mediacollege Amsterdam en CIBAP vakschool voor verbeelding Zwolle. Per opleiding werd er door de vakjury een winnaar gekozen en uit de vier besten werd de winnaar de Van Speijk Innovatie prijs en de daaraan verbonden stimuleringspremie van € 2.500,00 aangewezen.

Publieksprijs
Alle winnende en genomineerde kalenders en agenda's, aangevuld met een aantal best-of-the-rest inzendingen, worden opgenomen in de expositie. Er wordt geëxposeerd tijdens de nieuwe vakbeurs voor de Creatieve Industrie in de Evenementenhal in Hardenberg. Die wordt gehouden van 11 tot en met 13 maart 2014. Tijdens dit evenement kan het publiek haar stem uitbrengen en zodoende winnaar van de publieksprijs 2014 aanwijzen.
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief