1 juni 2013
Inhoud
 Gouden Art & Design Clinics
Zet zaterdag 2 november alvast in je agenda!
Maandagavond 10 juni. Informele eindpresentatie
Pixar

klik hier voor een webversie.

 
Gouden Art & Design Clinics

In 2007 vierde het Grafisch Lyceum Utrecht de opening van de dagschool in 1907.
In 1913 ging de eerste avondschoolcursus van het Grafisch Lyceum Utrecht [de toenmalige vakschool voor de typografie] van start en vandaag, honderd jaar later, willen wij dit natuurlijk vieren.
Dit doen wij op passende ‘aparte’ wijze met een serie bijzondere ‘Gouden Art & Design zomeravond-clinics’ van drie avonden in de maanden juni en juli.

Wij hebben een aantal 'gouden' toppers uit het vak bereid gevonden om ter gelegenheid van dit bijzondere jubileumjaar een zomeravondclinic van drie avonden te geven.
Natuurlijk helemaal goud!
De clinics, waar het zelf doen centraal staat, starten om 19.00 uur en duren tot 20.40 uur. Precies honderd minuten. De speciale jubileumprijs voor deze clinics van drie avonden is ook precies 100 euro.

We kunnen een jubileumclinic starten bij minimaal 10 inschrijvingen.
Inschrijven kan via de website:www.artdesigncollege.nl
Op de website is het aantal inschrijvingen te volgen.

Mocht je vragen hebben dan kun je altijd mailen naar het Art & Design College via astroes@glu.nl of bellen naar 030 280 70 80.
Alle clinics vinden plaats in het Grafisch Lyceum Utrecht, Vondellaan 178, Utrecht.

Het worden beslist drie bijzondere memorabele avonden waar 100 jaar art & design centraal staat. Gouden avonden eigenlijk wel.


Gouden Clinic Digitaal publiceren door Aad Metz.
10 juni, 17 juni en 24 juni
Over de mogelijkheden van digitaal publiceren op tablets. Aad geeft in drie avonden duidelijk inzicht van de huidige mogelijkheden van ‘tabletpublishing’.

Gouden Clinic Schilderen door John Noy.
27 juni, 4 juli en 11 juli
De utrechtse kunstenaar en avondschooldocent John Noy neemt je drie avonden mee op een avontuurlijke schildersreis vol van emotie, kleur, compositie en uitbeeldingskracht.

Gouden Clinic Modeltekenen door Gofdried van Utrecht.
17 juni, 20 juni en 24 juni
Gedurende deze drie jubileumavonden wordt er intensief gewerkt aan het ‘neerzetten’ van het model. Houding, expressie, materiaal en ‘toets’ worden op onnavolgbare wijze door Godfied gedoceerd en hij helpt je op weg naar een eigen creatieve indentiteit.

Gouden Clinic Art direction door Erik Zomer.
27 juni, 4 juli en 11 juli
Erik neemt je drie avonden mee naar de wereld van de reclame. Daagt je uit om een uniek communicatieconcept neer te zetten en zal je daarbij met tal voor voorbeelden uit zijn eigen praktijk inspireren.

Gouden Clinic Acrylverf Street-art door Lennaert Koorman.
13 juni, 20 juni en 27 juni
Kom je eigen Street Art maken. We doen het Freestyle, dus alles mag. We pakken de Liquitex Spray Paint, Paint Markers en Soft Body en laat je eigen stempel achter.

Gouden Clinic Cross media concepting door Ariejan Goudswaard.
17 juni, 24 juni en 1 juli
Wat zijn bruikbare technieken om the Big Idea voor een cross media concept te ontwikkelen? Hoe kun je story telling inzetten om het concept te voeden? Hoe zorg je dat middelen elkaar aanvullen of versterken?

Gouden Clinic Paperclips door John Fontijn.
13 juni, 20 juni en 27 juni
Als er iemand in Nederland is die je drie avonden verbaasd laat staan over de verscheidenheid en mogelijkheden van papier dan mag je deze ‘Gouden Clinic’ van John Fontijn niet missen. Je kijkt, werkt samen en voelt wat papier kan betekenen.

Gouden Clinic 100 als concept door Nico Dielen.
4 juli, 8 juli en 11 juli
Gedurende drie ‘gouden’ avonden je hoofd breken over het getal 100. Met deze waarde en de historische betekenis ervan gaan we drie avonden aan de slag om unieke 100-concepten te realiseren.

Gouden Clinic Hot news van Adobe door Peter Villevoye.
4 juli, 8 juli en 11 juli
We kennen de ‘cloud’, maar deze zomer gaat Adobe overstag en komt er geen ‘CS’ versie meer. Wat biedt de nieuwe Creative Cloud jou als print/web-mediamaker?

Gouden Clinic Modern Graffiti door Peter van der Helm.
24 juni, 1 juli en 8 juli
Graffiti is dé manier om je creatief te uiten. Peter heeft de nodige projecten op zijn naam staan en deelt zijn geheimen en helpt je op zijn eigen wijze naar het vinden van je eigen stijl.

Gouden Clinic Linoleumsnijden door Michiel van Nieuwland.
27 juni, 4 juli en 11 juli
Van een zwart-wit ontwerp, het overzetten op linoleum, het inspannende uitgutsen naar... het moment suprême: het drukken van je linoleumsnede! Dit alles onder de enthousiaste leiding van ‘linoleum-expert’ Michiel van Nieuwland.

Gouden Clinic Wordpress door Ida Rouwenhorst.
6 juni, 13 juni en 20 juni
Dit populaire CMS gaan we installeren op een usbstick. Daarna teksten en beelden plaatsen. En dan spelenderwijs mooie thema’s en handige plug-ins installeren. Voordat je het weet heb je een site voor jezelf gebouwd.
  Naar boven   
 
Zet zaterdag 2 november alvast in je agenda!

Zaterdag 2 november 2013.
1913-2013.

Deze zaterdag wordt een historische dag. 100 jaar grafische avondschool Utrecht.
Dat moet natuurlijk gevierd worden. Doen we zaterdag 2 november de hele dag in het Grafisch Lyceum Utrecht op de Vondellaan 178 in Utrecht. Alvast een tipje van de sluier: Het wordt een dag vol passie, inspiratie en energie en vooral ook 100 jaar grafische avondschool historie. Het wordt beslist een dag waar je bij zult willen zijn dus blok 'm alvast in je agenda.

Na de zomervakantie volgt het complete programma voor deze 'aparte historische dag' en zul je via deze nieuwsbrief en via www.artdesigncollege.nl op de hoogte gehouden worden van de invulling van deze dag.
  Naar boven   
 
Maandagavond 10 juni. Informele eindpresentatie

Maandagavond 10 juni presenteren de eerste en tweede jaars cursisten van de driejarige cursus Grafisch Vormgeven van het Art & Design College hetgeen ze het afgelopen jaar hebben gemaakt. Op een informele wijze aan elkaar, aan familie, vrienden en bekenden en aan jou.

Je bent van harte welkom om tussen 19.00 en 21.00 uur te komen kijken in het atrium van het Grafisch Lyceum Utrecht aan de Vondellaan.
De eindexpositie van het derde jaar Grafisch Vormgeven is zaterdag 22 juni aan het Stationsplein 12 in Hilversum.

In september 2013 gaat het nieuwe eerste jaar van de cursus Grafisch Vormgeven van start. Kijk voor startdata van alle cursussen op onze website.
  Naar boven   
 
Pixar

Meer dan 500 kunstwerken van Pixar Animation Studios vertellen het verhaal van animatieklassiekers als Toy Story, Finding Nemo, Wall-E en Up

Voor deze expositie zijn meer dan 500 oorspronkelijke kunstwerken geselecteerd uit de archieven van Pixar Animation Studios in Californië. Je wordt meegenomen op een intrigerende backstage tour langs de creatieve ontwerpprocessen achter enkele van de meest succesvolle animatie-titels ter wereld waaronder Toy Story, Finding Nemo, Wall-E en Up.

De tentoonstelling vertelt het verhaal achter de films, onthult waar de ideeën voor de hedendaagse Pixar animatieklassiekers zijn ontstaan en hoe de films tot leven werden gebracht. Pixar: 25 Years of Animation presenteert de originele modellen, oude animatiefilms, bijzondere animatie-installaties, zoals de Zoetrope, storyboards, schetsen, pentekeningen, schilderijen, pastellen en kleifiguren.

‘Pixar is het meest technisch geavanceerde creatieve bedrijf in de wereld‘. – Steve Jobs, mede-oprichter Pixar Animation Studios.

Deze expositie bevelen wij van harte aan. Je hebt nog even de tijd, Hij is vorige week geopend en loopt tot 27 oktober in Amsterdam Expo.
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief