januari 2013
Inhoud
 Seminar Verboden toegang voor papier
Succesvolle open dag
Stripdagen 2013

klik hier voor een webversie.

 
Seminar Verboden toegang voor papier

Seminar maandag 11 februari 2013:


Vorig jaar mei liet Peter Villevoye de belangrijkste CS6-vernieuwingen in de meest bekende Adobe-programma's zien: Illustrator, Photoshop en InDesign.
Dit keer duikt Peter dieper in Dreamweaver, waarmee tegenwoordig zowel websites als mobiele apps kunnen worden gemaakt en toont hij ook enkele gloednieuwe programma's die onder de 'Adobe Creative Cloud' vallen: o.a. Muse voor snel en eenvoudig web-design à la InDesign, en Edge Animation voor HTML-animaties, wat min of meer Flash vervangt.
Voor de liefhebbers van tablet-publishing laat Peter zien hoe makkelijk het tegenwoordig is om HTML-content (zoals online-video of pagina's met fraaie JavaScripts) met InDesign te verwerken naar een digitale publicatie.

Kortom, een vrijwel papierloze sessie !

Hierbij nodigt het Art & Design College je van harte uit voor dit inspirerende Seminar van Peter Villevoye op maandag 11 februari 2013.
Het seminar zal plaatsvinden in de Collegezaal van het Grafisch Lyceum Utrecht, Vondellaan 78, van 18:30 tot 21:30 uur.
Je bent hartelijk welkom en aanmelden is niet nodig.
  Naar boven   
 
Succesvolle open dag

Veel serieuze belangstellenden hebben afgelopen zaterdag de open dag van het Art & Design College bezocht. Er is veel informatie gedeeld over de cursussen, trainingen en opleidingen en er was veel creatief en inspirerend werk te zien. De aanwezige docenten hebben de hele dag [aan één stuk door] enthousiast over de verschillende opleidingen vertelt en spraakmakend werk getoond.
Een van de opleidingstrajecten is Motion Graphic Design. Een opleiding van 20 zaterdagen en 10 avonden.Vanaf de eerste stapjes 'klei-animatie' wordt gewerkt naar totale leader-producties met pakketten als Cinema 4D, Aftereffects en ProTools.
Enkele inspirerende voorbeelden van prachtige titelsequenties zijn te vinden op The Type Directors Club, TDC Movie Title Design 2010, Promoting excellence in typography for over 65 years:
http://tdc.org/intro_010/video.html

Werk van een van de cursisten Motion Graphic Design is te vinden op:
http://vimeo.com/17925041

Voor de opleidingstrajecten illustreren, fotografie en DTP was veel belangstelling. Van enkele cursisten van de driejarige opleiding Grafisch Vormgeven [3 jaar, 2 avonden in de week] en handboekbinden [2 jaar, 1 avond in de week] was prachtig en oorspronkelijk werk te zien.
Voor alle avondcursussen, waarvan sommige meerdere keren per jaar starten, is veel belangstelling.
Extra aandacht deze open dag ook voor de nieuwe cursussen Adobe Muse [webdesign] en Adobe Edge [Animatie] en tablet-publishing.

De volgende inspirerende open dag is zaterdag 9 maart aanstaande van 10.00 tot 15.00 uur.
  Naar boven   
 
Stripdagen 2013

De Stripdagen 2013 vinden plaats op 9 en 10 maart in Evenementenhal Gorinchem te Gorinchem.

Zoeken in het beursaanbod en naar signerende tekenaars:
Catawiki, de gratis online stripcatalogus die ook dit jaar partner is van De Stripdagen, heeft speciaal voor het festival een slimme toepassing voor je smartphone gemaakt. Op de mobiele website m.catawiki.nl/destripdagen kun je in het beursaanbod makkelijk vinden wat je zoekt. Stel, je komt op de beurs en wilt weten welke handelaren deel 30 van Roodbaard verkopen. Dan tik je dat in en krijg je terug bij welke standhouders dat deel te koop is. Je ziet ook meteen in welke condities het wordt aangeboden en voor welke prijs. Je maakt je keuze, waarna je de route naar de betreffende stand ziet. Zowel de professionele standhouders als de deelnemers op de stripverzamelbeurs doen hieraan mee. Op dezelfde website is ook op te vragen welke tekenaars hoe laat en waar signeren. Tijdens de beurs worden de gegevens van de signeersessies actueel gehouden en worden wijzigingen op http://twitter.com/catawiki via Twitter doorgeven. Via de website www.catawiki.nl/destripdagen is dezelfde functionaliteit beschikbaar voor normale computers.
Heb je geen smartphone? Op de Catawiki-stand in de Marten Toonder Zaal staan computers voor je klaar.
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief