oktober 2011
Inhoud
 Open dag 2013
Think different
Vooraankondiging ID2011
Alfabetfont
Open dagen
TYPO London
Humble masterpieces
Startdata

klik hier voor een webversie.

 
Open dag 2013

Aanstaande zaterdag 9 maart is er van 10.00 tot 15.00 uur open dag in het Grafische Lyceum Utrecht. Je bent van harte welkom bij het Art & Design College voor alle informatie over de avondcursussen, opleidingstrajecten en trainingen. Er is veel werk van cursisten te zien en er zijn verschillende enthousiaste docenten aanwezig om antwoorden te geven op al je vragen. Je bent van harte welkom!
  Naar boven   
 
Think different

Here's to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers.
They're not fond of rules. And they have no resprect for the status quo.
You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them.
About the only thing you can't do is ignore them.
Because they change things. They push the human race forward.
And while some see theme as the crazy ones, we see genius.
Because the people who are crazy enough to think that they can change the world...
are the ones who do.
[© 1997, TBWA\Chiat\Day, ad campain Apple]
  Naar boven   
 
Vooraankondiging ID2011

Hou donderdag 15 december vrij voor ID2011.
Laat je tijdens deze Inspiratiedag voor creatieven inspireren door tal van boeiende sprekers. De hele dag én avond zijn er inspirerende presentaties te bekijken van diverse bekende leveranciers uit de grafimedia en creatieve industrie. 
Datum: donderdag 15 december
Tijd: van 9.00 tot 21.00 uur
Locatie: collegezaal en atrium Grafisch Lyceum Utrecht

Nadere info en inschrijfmogelijkheden voor de lezingen volgt zodra het gehele programma bekend is.
  Naar boven   
 
Alfabetfont

Een bijzonder gebouw, een bijzonder karaktervolle letter...
Het Alfabetfont is ontworpen door designbureau Thonik, samen met Architectenbureau MVRDV. Het font is gebaseerd op bestaande, betongegoten letters die als basis dienden voor het ontwerp van het nieuwe Alfabetgebouw in Amsterdam. Elke letter heeft zijn eigen stevige karakter en signatuur, en samen staan ze -als alfabet- zo stevig als een huis. Letterlijk. De oorsprong van het Alfabetfont is dus 3D, pas daarna werd het 2D font ontwikkeld dat Thonik nu gratis aanbiedt aan vakcollega's op www.alfabetfont.nl.

Architect Jacob van Rijs van het internationaal befaamde MVRDV ontwierp het Alfabetgebouw. Elk raam heeft een letter.
  Naar boven   
 
Open dagen

Nog een mogelijkheid om je te laten inspireren. Enthousiaste docenten laten je met plezier het werk van de cursisten van de verschillende cursussen, trainingen en opleidingen zien en je kunt er met al je vragen terecht.
De eerste mogelijkheid is aankomende maand, donderdagavond 10 november van 18.00 tot 21.00 uur.
Alvast voor in je nieuwe agenda: de open dagen zijn komend jaar op zaterdag 21 januari en op 3 maart van 10.00 tot 15.00 uur.
  Naar boven   
 
TYPO London

This autumn, London hosts a spectacular new annual design conference. TYPO London brings together the crème de la crème of international design for an inspirational event. Some 1,000 creative communication professionals and students with backgrounds in typography, information and graphic design, digital design for screen and device and UX will have the opportunity to follow an eclectic and inspiring mix of talks by the influential creative thinkers – among them Michael Bierut, Neville Brody, Dale Herigstad, Chip Kidd, Lawrence Weiner and many more.
20-22 october, 40 presentations.
www.typolondon.com
  Naar boven   
 
Humble masterpieces

Everyday marvels of design. Een prachtig boek over de kleinste dingen in het dagelijks leven die blijvend indruk maken. Bijvoorbeeld de bougie, veiligheidsspeld en kroonkurk. Maar ook aan het nooit meer weg te denken I love NY logo. Verzameld door Paola Antonelli, curator architectuur en design van het Museum of Modern Art New York. ISBN 0-06-083831-0. Verkrijgbaar via boekhandel Ongerijmd Nieuwstad 38, 6811 BL Arnhem [026] 4458758 of via het internet.
  Naar boven   
 
Startdata

Op de website www.artdesigncollege.nl staan alle startdata van de cursussen, trainingen en opleidingstrajecten aangeven. In november start het Motion Graphic Designer Opleidingstraject. De startdata van alle andere cursussen, trainingen en opleidingstrajecten worden na de open dag van 10 november bijgewerkt.
  Naar boven   
Nieuwsbrieven Archief